Официално: Левски продаде Найджъл Робърта!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" са подписали предварителен договор с Ди Си Юнайтед

Левски обяви официално, че е  подписал предварителен договор за продажба на нападателя Найджъл Робърта в отбора от САЩ Ди Си Юнайтед.

Нападателят от доста време беше свързван с трансфер в чужбина, като дори се смяташе, че американският клуб се е отказал от плана си да го привлече, но явно до договорка все пак се е стигнало.

От изявлението на клуба стана ясно, че ще се разкрие сумата по сделката само ако и Ди Си Юнайтед са съгласни с това. От “Герена” все пак споделиха, че Левски запазва процент от бъдещ трансфер на футболиста.

За Робърта предстоят издаване на работна виза и преминаване на медицински тестове.

Ето какво написаха “сините” на своя уебсайт:

Левски подписа предварителен договор за продажба на нападателя Найджъл Робърта в отбора от САЩ „Ди Си Юнайтед“. Договорът влиза в сила след издаването на работна виза и успешно преминаване на медицинските тестове от нидерландския футболист. Сумата по договора ще бъде обявена допълнително след съгласието на „Ди Си Юнайтед“, а „Левски“ запазва процент от бъдещ трансфер на футболиста.

Робърта прави своя дебют със синята фланелка на 1 август 2019 година. С екипа на „Левски“ има 45 мача и 20 гола във всички турнири. Нападателят изигра последния си мач със „синята“ фланелка на 21 март срещу „Славия“, като неговия гол в 85-та минута донесе победата на „Левски“.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Найджъл Робърта за всеотдайността му със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи.