google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът на България Лудогорец осъществи изходящ трансфер, след като продаде централния защитник Рафаел Форстър на Ботафого. От бразилския гранд обявиха, че трансферът е финализиран, като остава само бранителят да издържи задължителните медицински прегледи.

До дни Форстър ще пристигне в в Рио де Жанейро, за да премине медицински прегледи. Ако резултатите са добри, то Форстър ще подпише личния си договор – параметрите по него вече са уточнени. От Ботафого обаче не разкриват какви пари ще платят. Възможно е Рафаел да е ползван като разменна монета по сделката за халфа Алекс Сантана, който Лудогорец желае да привлече.

“Ботафого уреди привличането на 29-годишния защитник Рафаел Форстър от Лудогорец. Остават подписите под договорите като преговорите не бяха лесни. Първо Ботафого не искаше да отправя оферта, а да привлече бранителя като свободен агент. Той обаче имаше контракт и българите отказаха да го пуснат. Все пак нещата се развиха добре и Лудогорец е приел последните предоставени условия”, пише lance.com.br.

В отбора на Ботафого защитникът ще се събере с бившия си наставник от Лудогорец Пауло Аутуори. Именно Аутуори имаше огромно желание да привлече защитника на Лудогорец. Опитният специалист иска в състава си централен бранител, който да играе с левия крак – именно такъв е Форстър.

Форстър бе привлечен в Лудогорец в началото на сезон 2017/18 от украинския Заря Луганск, на който бе капитан. В началото Форстър имаше трудности с адаптацията в българската лига и изигра доста двубои за втория тим на “зелените”.През сезон 2018/19, Рафаел Форстър имаше доста по-значима роля в отбора на Лудогорец като изигра 15 мача в родния шампионат.

През този сезон бразилецът е изиграл 8 мача за “орлите” в българското първенство. През есента обаче Рафаел Форстър бе с огромна заслуга за прескачането на груповата фаза на Лига Европа – вкара 2 гола на Ференцварош в Будапеща за успеха с 3:0. Общо за Лудогорец Форстър е изиграл 51 срещи във всички турнири, като почти винаги се представяше доста стабилно.