Официално: Неймар вече е играч на Ал Хилал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът ще получава космическа заплата

Бразилската суперзвезда Жуниор Неймар вече официално е футболист на Ал Хилал, съобщиха от клуба. Заплатата на бразилеца ще бъде същата която бе обявен преди няколко дни – 300 милиона долара в рамките на два сезона, което е абсолютен рекорд в историята на футбола. Тя дори може да нарасне до 400 милиона долара след определени бонуси и спонсорски сделки. Контрактът на бразилеца е валиден до 2025 година и в него няма опция за удължаване

Неймар е поредната звездна покупка на Ал Хилал. Освен него саудитите привляоха през този сезон Сергей Милинкович – Савич, Рубен Невес, Малкъм и Калиду Кулибали. Тази им звездна селекция ги прави едни от фаворитите за спечелването на шампионата и тази година, след като те триумфираха и миналия сезон.

До трансферът на бразилеца се стигна след пореден разрив в отношенията между него и бившия му вече клуб Пари Сен Жермен. Според някои източници Килиан Мбапе също е оказал натиск на клуба да се раздели с Неймар, тъй като неговото завръщане в отбора много подозрително съвпадна с началото на преговорите между ПСЖ и Ал Хилал, а както знаем и преди Мбапе е показвал, че не харесва съотборника си.