Последен опит! Ливърпул отново ще се пробва за халф на Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Орелиан Чуамени все още е желан от мърсисайдци

Изглежда ръководството на Ливърпул все още не се е отказало от идеята си да привлече полузащитника на Реал Мадрид Орелиан Чуамени. Според журналистът Дейвид Орнстийн мърсисайдци са в полпозишън за привличането на французина в случай, че той реши да напусне “Сантиаго Бернабеу” това лято.

Този трансфер обаче няма да бъде осъществен никак лесно. Реал Мадрид за момента не възнамерява да продава Чуамени към когото все още имат огромни очаквания. За него бе инвестирана огромна сума през лятото на 2022, тъй като “кралете” се нуждаеха спешно от заместник на Каземиро, който изненадващо реши да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед. За момента играта, която Чуамени показва е доста далеч от тази на Каземиро, но в Мадрид отдават това на малкия опит на халфа и вярват, че той бързо ще се адаптира към новата обстановка.

За сега Чуамени също не планира да напуска Реал, тъй като това е отборът на мечтите му. Това обаче може рязко да се промени ако той бива оставян на резервната скамейка в първите мачове от сезона на Реал от сезона, тъй като най-важното за него в момента е той да играе колкото се може по-често. Ако Чуамени вземе решение да премине в Ливърпул това най-вероятно ще се случи в края на трансферния прозорец, което означава, че мърсисайдци трябва да са готови с офертата за него, за да могат да реагират бързо според ситуацията.

В момента феновете очакват точно такава адекватна реакция от ръководството, което вече на два пъти се провали този месец. Мърсисайдци бяха преборени от Челси както за подписа на Мойсес Кайседо, така и за този на Ромео Лавия. Това най-вероятно е подразнило Юрген Клоп, който неведнъж е заявявал колко голяма нужда има от нови полузащитници.

Чуамени е мечтания халф за Ливърпул, тъй като той има по-дефанзивни функции от другите нови – Собослай и Мак Алистър, и ще може успешно да замени напусналите в посока Саудитска Арабия Джордан Хендерсън и Фабиньо. Очаква се развръзката на трансферната сага с френския полузащитник да настъпи в следващите няколко дни.