Официално: Николай Киров пое Берое!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Той сменя на поста Петър Хубчев, който сам реши да напусне

Николай Киров официално бе назначен за старши треньор на Берое. Ръководството съобщи това на официалния сайт на клуба, като специалистът ще ръководи тима в предстоящата среща със Славия.

Наставникът ще изведе отбора за своята първа тренировка днес от 17:30 ч.

Ето какво още пищат от старозагорския клуб:

Киров е на 47 г., роден в Пловдив. В треньорската си кариера е водил отборите на „Марица“, „Спартак“ (Пловдив), „Ботев“ (Пловдив), „Арда“ и ЦСКА 1948. Като наставник е носител на Купата и Суперкупата на България и двукратен финалист в турнира. Киров бе избран за „Треньор номер 1 в България“ за 2020 г. Като футболист играе на поста вратар в отборите на „Марица“, „Ботев“ (Пловдив) и „Добруджа“.

В неговият екип ще бъдат още Иван Кочев (помощник-треньор), Тихомир Тодоров (треньор на вратарите) и Атанас Николов (кондиционен треньор).

Всички от ПФК „Берое“ пожелават много успехи и победи на новия треньорския екип!

Иван Кочев ще бъде пръв помощник на новия наставник. Като футболист той играе на поста защитник. Сребърен медалист и четикратен бронзов медалист от шампионата с отбора на „Ботев“ (Пловдив). Бивш национал на България.

Тихомир Тодоров ще отговаря за подготовката на вратарите. Той има опит на тази позиция в „Нефтохимик“, „Ботев“ (Пловдив), Китай и ЦСКА 1948.

За физическата подготовка ще отговаря Атанас Николов. Той е бивш състезател и треньор на дълъг скок и има опит като кондиционен треньор в „Ботев“ (Пловдив) и ЦСКА 1948.