Добави коментар

Славия има нов старши-треньор и това е Александър Тарханов, съобщи собственика на „белите“ Венцеслав Стефанов, който бе сред участниците на днешното заседание на Изпълкома на БФС. Така Тарханов се завръща начео на столичани, след като ръководеше отбора от средата на декември 2015 до началото на ноември 2016 година.

„Александър Тарханов ще води отбора на Славия. Сега го обявявам. Договорът му ще бъде толкова дълъг, колкото той желае. Съжалявам за раздялата със Златомир Загорчич, определено ми липсва. Той каза, че е изнервен, така че го разбирам“, обяви Стефанов на излизане от Националната футболна база в Бояна.

„Нивата е дълга. Загубихме дв е срещи много злощастно. Но имаме сили и възможности. Скоро ще видите много млади надежди за българския футбол с екипа на Славия“, добави още той.

„Моето желание от наставника е да дава шанс на младите. Да работи с тях, за да играем бърз и динамичен футбол. Това, което направиха Александър Тарханов и Иван Колев в първия си период, беше началото на подмладяването на отбора“, сподели Венци Стефанов.

С Тарханов начело, отборът на Славия завърши на четвъртото място в Първа лига през сезон 2015/2016. Стартът на следващия сезон не бе добър за „белите“, след като те допуснаха 8 загуби в първите си 13 мача в лигата. Това продиктува напускането на руския наставник, който се завърна в родината си, за да застане начело на Урал Екатеринбург.

През миналата година Тарханов бе старши-треньор на Пюник Ереван от Армения, а през юни стана пое втородивизионния руски тим Енисей Красноярск.

Добави коментар
Гласувай: