Официално: Тежка контузия сложи край на сезона на Неймар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Бразилия и Ал Хилал ще отсъства месеци от терените

Най-лошите опасения за Неймар се потвърдиха, след като той получи контузия в мача на Бразилия срещу Уругвай от световните квалификации в ранните часове на сряда сутринта. Нападателят има скъсана предна кръстна връзка и менискус на лявото коляно, като това беше потвърдено от неговия клуб Ал Хилал. Неймар ще трябва да се подложи на операция, което ще доведе до дългосрочно отсъствие, така че бразилецът ще пропусне остатъка от сезона.

Неймар бе изнесен на носилка след сблъсък с Де Ла Круз в последните минути на първото полувреме. Бразилската звезда веднага сграбчи коляното си от вътрешната страна и най-лошите страхове се потвърдиха.

Ал Хилал написаха: „Медицинските тестове, на които се подложи Неймар, потвърдиха нараняването на предната кръстна връзка и менискус в коляното му. Той ще премине през операция и след това програма за лечение, която ще бъде определена по-късно.

От Бразилия информират: „Нападателят на бразилския национален отбор и Ал-Хилал – Неймар, премина медицински тестове в сряда, които потвърдиха разкъсването на предната кръстна връзка и менискуса на лявото му коляно”.

Неймар записа само 3 мача за Ал Хилал след трансфера си в тима през август. Почти сигурно той ще може да помогне на отбора чак през новата кампания.