Официално: Тотнъм привлече израелски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манор Соломон е третото ново попълнение на "шпорите" за това лято

Тотнъм привлече израелския национал Манор Соломон със свободен трансфер. Израелското крило прекара миналия сезон под наем във Фулъм от Шахтьор Донецк и отбеляза пет гола в 24 изяви във всички турнири за “котиджърс”, като впечатли с изявите си и попадна на радара на “шпорите”.

Соломон подписа договор с Тотнъм до 2028 г. и става третото ново попълнение на клуба през лятото след сделката за 40 милиона паунда за Джеймс Мадисън и пристигането на Гийермо Викарио за 17,3 милиона паунда. Шпорите също направиха постоянни договорите на Деян Кулешевски и Поро това лято, като двамата преди това играеха под наем в тима.

Соломон успя да напусне Шахтьор Донецк безплатно това лято след решение на ФИФА, позволяващо на играчи, които не са от Украйна, да прекратят договорите си поради войната в страната. Украинският клуб не е никак доволен от това решение, откакто беше въведено миналата година, когато договорът на Соломон беше паузиран, за да може той да се присъедини към Фулъм с контракт за една година.

На Соломон оставаха шест месеца от договора му с Шахтьор, който трябваше да изтече през декември тази година, но удължаването на решението на ФИФА с още една година даде шанс на футболиста да се присъедини към Тотнъм като свободен агент.