Олимпиадата в Токио няма да се отменя заради коронавируса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Олимпийските игри в Токио през лятото на 2020 година (24 юли – 9 август) ще се проведат по план, според информация от CNN. По-рано днес Международният олимпийски комитет (МОК) даде срок от 4 седмици, за да се вземе окончателно решение за провеждането на игрите.

Преди няколко дни президнетът на МОК – Томас Бах, сподели, че не е опция Олимпиадата да бъде отменена. Той заяви, че ще бъдат сериозно наранени спортистите, които 4 години са в очакване на най-големия спортен форум.

Все пак Томас Бах сподели, че при ескалация на пандемията Covid-19, то може и да се стигне до отмяна на Игрите в Токио. На този етап обаче организаторите на Олимпиадата са категорични, че подготовката за Игрите върви по план.

Доста атлети от няколко федерации по света изразиха нежелание за провеждане на Олимпийските игри това лято. Разбира се мотивите им са свързани с пандемията коронавирус, като доста от състезателите дори няма да могат да тренират нормално, след като не се знае до кога ще са под карантина. Федерацията по лека атлетика на САЩ е една от желаещите за отлагане на Олимпиадата.

В Япония, която е нация от 125 милиона души, има 1662 потвърдени случая на коронавирус, според Министерството на здравеопазването на страната. Експертите все пак отправят предупреждение, че ниският процент на тестване в Япония е възможно да прикрие по-голям брой инфекции.