Олимпийските квалификации в борбата остават за 2021-ва година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Олипийските квалификации в борбата остават за 2020-та. Международната федерация по борба (UWW) реши турнирите да бъдат преместени за 2021-а. Европейската надпревара трябваше да бъде в Унгария през март, а световната в София в края на април.Само финалистите взимат квоти за игрите, които бяха преместени  за 23 юли – 8 август следващото лято, заради епидемията от коронавирус.

От останалите континентални квалификации само панамериканската успя да се проведе, другите също ще бъдат преместени за следващата година.

“А до първи юли тази година ще бъде уточнен спортният календар до края на 2020-а – заяви Цено Ценов, вицепрезидент на UWW и президент на Европейската федерация по борба. През това време ще имаме разговори със страните -домакини дали ще могат да приемат оставащите големи първенства. Може да се наложи и да променим датите на провеждането им.”

до края на 2021-а останаха световни и европейски първенства за по-малките възрасти – момчета/момичета, кадети/кадетки, юноши/девойки, младежи.

България също е домакин на едно от първенствата, а именно на континенталния шампионат до 15 г. през месец юни.

Освен това членовете на Изпълкома по предложение на Цено Ценов дискутираха и световното догодина в Норвегия.

“Обикновено в олимпийска година нямаме световно първенство, но смятам, че е добре да остане – допълни Ценов. –  Така ще дадем възможност на много повече състезатели за изява. Вече разговаряхме с домакините от Норвегия. И те имат готовност да отложат първенството с един месец по-късно, тоест за ноември, за да имаме по-голяма пауза между олимпиадата и шампионата.”