Онана изненада – обяви оттеглянето си от националния отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вратарят няма повече да защитава цветовете на родината си.

Талантливият страж на Интер и Камерун – Андре Онана, взе изненадващо решение да прекрати кариерата си в националния отбор.

Счита се, че причината за решението на вратаря е проблем с треньора и ръководство.

Както е известно, Онана влезе в конфликт със селекционера на Камерун Ригобер Сонг и бе изваден от състава за сблъсъка със Сърбия от груповата фаза на Мондиала, а след това бе освободен и от отбора.

“Всичко започна в Нгол Нкок, малко село, където на невръстна възраст семейството ми ми предаде ценностите, които идентифицират камерунския народ. Разбрах, че любовта към тази страна е вечна, че ангажиментът не подлежи на договаряне. Помня как гледахме мачовете като семейство. Само камерунците могат да разберат какво означава за нас да гледаме “Неукротимите лъвове”. Тогава започнах да мечтая един ден да нося фланелка на националния отбор. И сега, след безкрайни часове тренировки, безкрайни пътувания и много упоритост, мога да кажа, че сбъднах голямата си мечта. Но всяка история, колкото и красива да е, си има край. И историята ми с националния отбор на Камерун приключи.

“Играчите идват и си отиват, имената са мимолетни, но Камерун е преди всеки човек или играч. Камерун остава вечен, както и любовта ми към националния отбор и към нашите хора, които винаги ни подкрепяха, независимо колко труден момент беше. Моето чувство никога няма да се промени. Камерунското ми сърце ще продължи да бие и където и да отида винаги ще се боря, за да вдигна знамето на Камерун възможно най-високо. Ще продължа да подкрепям като фен, точно както повече от 27 милиона камерунци го правят на всеки мач. Мога само да благодаря на всички, които ми се довериха и вярваха, че мога да допринеса към този отбор”, написа Онана.