Опозореният БФС с нови андрешковски тарикатлъци

Опозореният БФС с нови андрешковски тарикатлъци 1
4 0
Служителка в централата звъни по телефона и... не входира кандидатурата за президент на Христо Порточанов

Деловодството на Българския футболен съюз отказало да приеме предложението на Септември (Симитли) за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за президент на централата под претекст, че… изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични.

Опит за входиране на кандидатурата на Порточанов направил управителят на клуба от Симитли Пламен Скендерски, който не скри възмущението си от фрапантното погазване на действащото законодателство.

“Всичко това стана, след като около 15 минути служителката се суетеше и звънеше по телефона, незнайно на кого,” коментира Скендерски. “Искаме да уведомим цялата футболна общественост, че БФС нагло лъже, че все още няма кандидатури за президент на БФС.

“По-скоро, в разрез с цялото българско законодателство, те отказаха днес да приемат предложението на ФК Септември Симитли за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за такъв.”

Конгресът на БФС трябваше да се състои през декември, но централата взе еднолично решение да отложи проявата, възползвайки се по нелеп начин от кризата с коронавируса.

Куп национални и международни организации проведоха свои форуми онлайн, но очевидно “богопомазаните” чиновници във футболната ни централа продължават да вярват, че могат да живеят в паралелна реалност.

“Не ни е ясно кой позволява на БФС да потъпква по такъв безпардонен начин действащото законодателство в България,” обяви Скендерски. “В крайна сметка, никой от съюза все още не е съобщил официално, че Конгресът на БФС се отлага. Ако е така, призоваваме Ви още утре да го направите.

“Не може заболяването на един човек да спре работата на една такава огромна институция, като тук пожелаваме на Борислав Попов скорошно оздравяване.

“Очакваме, при положение че официално бъде съобщено, че Конгресът се отлага, то да бъде насрочен още за месец януари, тъй като в крайна сметка, не е проблем да се проведе в зала „Армеец“, пък ако щете и на Боянските поляни или пък на открито на стадиона на базата на БФС, при спазване на всички противоепидемични мерки.

“Ако всичко това не се случи, ще се наложи да предприемем събирането на подписка от 1/3 от клубовете за насрочване на конгрес на БФС, съгласно Устава. С това искаме да спрем един път за винаги спекулациите, че няма кандидати за президент на БФС.”