Оракулът Кунчев увърта за стадионите, още не е получил заповедта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Здравният инспектор също смята, че България е сред отличниците в Европа, що се отнася до справяне с кризата...

Държавният здравен инспектор доцент Ангел Кунчев даде да се разбере, че все още не е получил заповед свише кога отново българските стадиони ще бъдат отворени за зрители.

След като засипа репортерите с куп непрецизни и спекулативни данни за броя на заразените с коронавирус и предприетите с математическа точност мерки срещу разпространението му, чинно изпълняващият всяка заповед на политическата власт Кунчев направи поредното неубедително изказване.

“Нямате идея какви имейли получих относно фитнесите и басейните от хора, които искат да тренират,” заяви здравният инспектор. “Стадионите ще ги отворим тогава, когато може. Начинът на поведение там и концентрацията на хора е по-различен…”

Малко преди това Кунчев чрез вече познат от популярни в публичното пространство лица маниер заяви, че българските власти са сред добре справящите се с кризата в Европа.

“На фона на случващото се в Европа, нещата не са толкова лоши,” заяви уверено той.

Редица европейски страни вече обявиха, че публиката се завръща по стадионите. Властите във Великобритания и Италия обявиха категорично, че мачовете от Евро 2020 ще се играят пред зрители.

В Англия съобщиха, че на мачовете в турнира за ФА Къп, както и на срещите от последния кръг във Висшата лига, ще бъдат допускани фенове, а публика вече имаше на световната квалификация Нидерландия – Латвия, състояла се на “Йохан Кройф Арена”.