google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наоми Осака триумфира на US Open за втори път в последните три години, сътворявайки забележителен обрат във финалния сблъсък с Виктория Азаренка – 1:6, 6:3, 6:3.

Победата в Ню Йорк ще позволи на японката да се изкачи с шест места в световната ранглиста, достигайки до трета позиция.

Двубоят започна кошмарно за Осака, която така и не успяваше да намери отговор на агресивните атаки на беларуската си съперничка.

Азаренка пък се носеше върху вълните на вдъхновението и след три пробива – в първия, петия и седмия гейм, закова първия сет – 6:1 в нейна полза.

Във втория сет младата майка също се наслади на летящ старт, като тя успя да пробие сервиса на своята опонентка още във втория гейм.

Когато обаче повечето от зрителите очакваха, че сблъсъкът ще приключи с комфортна победа за Азаренка, японката извади от ръкава си неподозирано количество енергия и постави началото на шеметния обрат.

Осака направи моментален рибрейк, а след това стигна и до пробив аванс за 4:3. Тя проби още веднъж в деветия гейм и прати мача в трети и решителен сет.

В решаващия сет японката проби в четвъртия гейм, а след това спаси три точки за изравняване на резултата.  Азаренка съумя да върне пробива, но веднага след това Осака спечели гейм при сервис на Вика, а след това взе и най-важното си подаване, за да вдигне титлата за втори път.

Осака и Азаренка трябваше да се срещнат и на финала на Western & Southern Open, но тогава японката се оттегли заради контузия.

През 2018 година японката поднесе една от най-големите изненади, постигайки убедителна победа над Серина Уилямс във финала.