От Арсенал успокоиха, документите за трансфера на Райс са готови
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Артилеристите" доста се забавиха с документацията

Ръководството на Арсенал успокои това на Уест Хям, че документите за финализирането на сделката за Деклан Райс ще бъдат изпратени в следващите 24 часа. Двата отбора постигнаха споразумение за трансфер на футболиста още преди 8 дни, но адвокатите на “Емирейтс” забавиха сделката.

Уест Хям се нуждае бързо от средствата, които ще получи за трансфера на Райс, за да може да привлече негов заместник. “Чуковете” се разделиха със звездата си срещу 105 милиона евро и смятат да купят негов заместник за над два пъти по-малко. Те ще опитат да привлекат мексиканския полузащитник на Аякс Едсон Алварес, който ще им струва не повече от 40 милиона евро.

За радост на Арсенал забавянето с документите не доведе до проблеми в сделката за Райс. Те успяха да преборят Манчестър Сити за подписа на английския национал, които се отказаха от възможността да опитат да откраднат футболиста, докато “артлеристите” разрешаваха проблемите си със документацията.

Това решение на Пеп Гуардиола бе продиктувано и от факта, че Матео Ковачич се присъедини към Сити, за да запълни дупката в състава, която Илкай Гюндоган остави след напускането си.