От Интер Маями започват строеж на нов стадион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сега „розовите“ играят своите домакинства на "DRV PNK". Един от пюсовете на новото съоръжение ще бъде перфектната му локация, която ще е в близост до международното летище на Маями.

От Интер (Маями) започнаха решителна стъпка към изграждането на новия си стадион „Miami Freedom Park” (Парк на свободата).

По предварителните планове то трябва да отвори врати след две години и ще бъде новият дом на тима от Мейджър Лийг Сокър. Сега „розовите“ играят своите домакинства на “DRV PNK”. Един от пюсовете на новото съоръжение ще бъде перфектната му локация, която ще е в близост до международното летище на Маями.

Завършването на стадиона не може да дойде в по-добър момент. Именно през 2025 година изтича договорът на голямата звезда на Интер Маями Лионел Меси. Официална церемония за началото на строителните дейности ще се проведе по-късно през годината.

В обръщение до медиите собственикът Хорхе Мас говори за проекта по изграждането на новия стадион.

„С Интер Маями, моето семейство започваме да строим нещо голямо. Само за четири години успяхме да променим образа на футбола в САЩ. Същата мотивация ни кара да стартираме проекта Miami Freedom Park. Нямам търпение да посрещнем феновете на това произведение на изкуството и да чуем как скандирате името на Меси и останалите играчи през 2025 година“.