Отговорникът за козирката натискал за Наско Курдов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Членът на Управителния съвет на Левски Минко Герджиков е “виновникът” за появата на нападателя Атанас Курдов на Герена.

Своенравният играч, който в последните години се подвизава в нискоразредни тимове като Велбъжд (Кюстендил) и Сливнишки герой (Сливница) изненадващо се включи в тренировките на Сините и дори стана ясно, че може да подпише с клуба.

Именно Герджиков лансирал пред старши треньора Георги Тодоров идеята да изпробва сина на някогашния голмайстор на Левски Петър Курдов, който беше съотборник с мажоритарния собственик Наско Сираков.

Твърди се, че Сираков също подтиквал Тодоров към повече снизходителност спрямо формата на Атанас Курдов, тъй като наставникът не останал очарован от видяното в първите тренировки.

Герджиков обеща да се ангажира с дълго отлагания проблем с поставянето на козирка над Сектор А на стадион “Георги Аспарухов” преди да бъде избран за член на УС на Левски.

Козирката над Сектор А така и не бе монтирана въпреки многократните обещания на бившия председател на УС на Левски Иво Тонев. В последните две години пък проектът въобще не беше дискутиран.

През септември Курдов ще навърши 32 години. Преди време той беше смятан за един от най-талантливите български играчи и дори бе привлечен във втория тим на Байер Леверкузен, но заради лоша дисциплина кариерата му неизменно бе съпътствана от провали.