Добави коментар

Шефът на националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски заяви, че България върви към постепенно отпускане на мерките. Очаква се скоро част от мерките да се смекчат и спортът на открито да се завърне по етапи. Това означава, че българското първенство efbet Лига може да се възобнови през юни.

“Върви се по пътя към постепенно отпускане на мерките”, съобщи Венцислав Мутафчийски. Той посочи, че ако се пристъпи към смекчаване, първо ще бъдат разрешени спортовете на открито, ходенето в планините, а след това събирания в затворени помещения, но при определени условия.

“Активно обсъждаме тези неща. За съжаление не може да се предвиди в пълен обем какъв може да бъде резултатът от това” , каза Мутафчийски и посочи, че всички страни действат по метода проба-грешка.

За изминалото денонощие новите потвърдени случай на заразени с коронавирус в страната е 53, като общият им брой достигна 1559. Оздравели са 276 от заразените, починали са 66.

За последно футбол в България в елитната ни дивизия се игра на 8 март, а от 13 март бе обявено извънредно положение в страната и всякакви спортни дейности бяха прекъснати. Футболните клубове очакват с нетърпение смекчаването на мерките, за да може състезателите им да се завърнат на терена и да тренират. Към момента всички играчи на родните отбори се готвят индивидуално в домовете си.

Добави коментар