Отмениха дербито на Югозападната Трета лига

Отмениха дербито на Югозападната Трета лига 1
0 0
Въвеждат от утре допълнителни противоепидемични мерки в община Петрич

Дербито на Югозападната Трета лига между Беласица (Петрич) и Вихрен (Сандански) бе отменено, стана ясно след заседание на общинския оперативен щаб в Петрич. На него е взето решение за въвеждането на допълнителни противоепидемични и ограничителни такива на територията на община Петрич – считано от утре (22.10) до 05.11.2020 г.

Мерките, касаещи спортните мероприятия, са:

Отменя се предстоящата футболна среща между ОФК „Беласица“ Петрич и ФК „Вихрен“ Сандански, както и мачовете по стадионите в селата на община Петрич от „Б“ ОФГ – Струма 2.

Затварят се за тренировъчен процес двете спортни зали в Петрич. ДЮШ на ОФК „Беласица“ може да продължи тренировъчен процес на открито, но се забранява пътуване за футболни срещи.

Ето и всички решения*:

1. Създаване на организация и контрол за недопускане в обекти с обществено предназначение, търговски и други обекти, в това число общински учреждения, които предоставят услуги на гражданите на повече от 1 човек със защитна маска на лицето на 2,5 м2 площ с цел недопускане струпване на лица.

2. Да бъдат отменени всички организирани масови прояви на открито и закрито, в т. ч. чествания, сватби, кръщенета, празненства, състезания и др.
3. Всички събития, организирани по повод 108 години от Освобождението на Петрич, 100 години Петрички окръг и 95 години Петрички инцидент, да бъдат отменени.
4. Сключването на граждански бракове и кръщенета да се осъществява в присъствието на съответното длъжностно лице по гражданско състояние и гости в залата до 10 души, но при спазване на физическа дистанция от 1.5 м, както и всички противоепидемични мерки.
5. Провеждането на културни и развлекателни мероприятия /театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, актьорско и музикално изкуство/ да се организира до 30% от капацитета на залата при създаване на организация за спазване на физическа дистанция от 1,5 м между зрителите.
6. Затварят се за тренировъчен процес двете спортни зали в Петрич
7. Отменя се предстоящата футболна среща между ОФК „Беласица“ Петрич и ФК „Вихрен“ Сандански, както и мачовете по стадионите в селата на община Петрич от „Б“ РФГ – Струма 2
8. ДЮШ на ОФК „Беласица“ може да продължи тренировъчен процес на открито, но се забранява пътуване за футболни срещи
9. В заведенията за обществено хранене да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 м между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от 6 души на една маса.
10. Осигуряване на физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция от 1,5 м между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. Създаване на организация за еднопосочно движение на гражданите.
11. Задължително носене на защитни маски за лице от лицата на пазари, тържища и други сходни места.
12. Директорите на училища да преустановят достъпа на външни лица до физкултурните салони и спортните площадки в поверените им училища.
13. Затварят се клубовете на пенсионера и на инвалида на територията на общината с цел запазване на здравословното състояние на възрастните хора и лица с увреждания.
14. Въвеждане на засилен контрол от страна на всички компетентни структури (общини, МВР, ОДБХ, РЗИ, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда и др.) в контролираните от тях обекти и дейности и създаване на организаация за изпълнението на противоепидемичните мерки и контрола им.
*Протоколът от заседанието на Общинския оперативен щаб в Петрич е изпратен за сведение до г-н Бисер Михайлов, управител на област Благоевград и председател на Областен кризисен щаб, и до РЗИ -Благоевград за ВЪВЕЖДАНЕ на предложените временни противоепидемични и ограничителни мерки с тяхна заповед!