Отново: Обмислят да преместят Джошуа-Пулев извън Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Промоутърът Еди Хърн се оплака от крупни загуби заради новата национална карантина

Маститият промоутър Еди Хърн, представляващ световния шампион Антъни Джошуа, отново заговори, че мачът с Кубрат Пулев може да бъде преместен извън Острова.

Причина за поредната промяна в намеренията на щаба на AJ e е обявената нова национална карантина във Великобритания заради усложнената ситуация с разпространението на COVID-19.

Според първоначалните планове Джошуа и Кобрата трябваше да се изправят един срещу друг на новия стадион на тима от Висшата лига Тотнъм Хотспър през юни, като се очакваха повече от солидни приходи от билетите.

Пандемията от коронавирус обаче удари плановете и очакваната с огромен интерес битка беше преместена за средата на декември в лондонската зала „О2“.

Отново: Обмислят да преместят Джошуа-Пулев извън Англия 1

Напористият Хърн дори успя да договори допускането на ограничено количество фенове при спазване на всички противоепидемични мерки. Сега обаче и това е под въпрос и в Лондон запяха наново песента за провеждането на мача в друга страна.

“Ако мачът между Олександър Усик и Дерек Чисора в събота беше проведен в „О2“, а не на „Уембли Арена“, нямаше да загубим 2 милиона паунда.

“Ако Антъни Джошуа беше провел мача с Пулев на стадиона на Тотнъм, щеше да спечели 8 милиона само от билети.

“Сега ще се наложи да претърпим загуби. Опитваме всичко възможно, за да може да има зрители на мача на 12 декември и намалим финансовия удар. Ако не успеем, може да преместим битката в чужбина.”

Миналата година Джошуа се би с Анди Руис в Саудитска Арабия, като домакините платиха 100 милиона паунда за домакинството на мача.