Отново радост за Меси! Интер Маями взе важен трофей след късна драма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Влиянието на аржентинеца над тима на Дейвид Бекъм е осезаемо

Отборът на Интер Маями триумфира в турнира Купата на Лигата след като победи Нашвил на дузпи във финалната среща. Резултатът в редовното време и продълженията бе 1:1, което доведе до изпълнение на 11-метрови наказателни удари. Там двата тима също бяха много равностойни, но в крайна сметка Интер триумфира с 10:9 гола.

&

nbsp;

Без изненади първия гол в срещата бе дело на звездата на Интер Маями – Лионел Меси, който е и основната причина за триумфа на тима. Той се разписа в 23-ата минута, но това не бе достатъчно за неговия отбор, тъй като Нашвил изравни в 57-ата минута чрез Фафа Пико. До края на двубоя и двата отбора отчаяно опитваха да отбележат, но опитите им оставаха безуспешни.

Така се стигна до дузпите където Интер Маями отново поведе и бе само на крачка от успеха, но Виктор Уйоа пропусна решителната пета дузпа. След него Сам Съридж вкара за Нашвил и прати дузпите във фазата на “внезапната смърт”.

След това и двата отбора опитаха да стигнат до победен гол, но над дузина положения пред двете врати не доведоха до промяна в резултата и се стигна до изпълнение на дузпи. Там събитията се развиха по възможно най-драматичния начин.

В тази фаза изпълнителите бяха много сигурни и без грешки от тяхна страна се стигна до 9:9. Тогава обаче дойде редът на вратарите да застанат зад топката. Стражът на Интер Дрейк Календър успя да овладее емоциите си и отбеляза, но неговия колега Елиът Панико не успя да последва примера му и връчи трофея в ръцете на Интер.

След успеха Лионел Меси вече е футболистът с най-много трофеи – 44. Той задмина бившия си съотборник от Барселона Дани Алвеш, който пък има с един по-малко, но вече прекрати кариерата си.