Пълен обрат и шок за Швеция: Златан няма да играе на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекционерът на скандинавците обяви неприятната новина

Броени часове след като популярният италиански журналист Фабрицио Романо обяви, че нападателят Златан Ибрахимович ще е готов за европейското първенство, стана ясно, че всъщност таранът няма да е на разположение на шведския селекционер Яне Андерсон.

“Говорих със Златан Ибрахимович днес, който за съжаление ми каза, че заради контузията си няма да може да участва на Европейското първенство през лятото,” заяви Андерсон. “Разбира се, това е много тъжно, особено за Златан. Надявам се той да се завърне на терена възможно най-скоро.”

Нападателят на Милан получи контузия в коляното по време на дербито в Серия А с Ювентус, като в редица италиански медии се появиха съобщения, че той ще трябва да се подложи на операция.

Здравословните проблеми накараха Златан да предприеме пътуване до Съединените щати, за да се консултира с лекаря, който го оперира през 2017 година от скъсана кръстна връзка – Фолкер Мушал.

Швеция е в Група Е, в която са още съставите на Полша и Словакия. Шведите ще се изправят срещу Испания в Севиля, а следващите им два мача ще се проведат в Санкт Петербург.