Палийски: Бизнесът е съпричастен със случващото се в Ботев (Пд)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Към днешна дата има събрани 132 000 лв", заяви бившшият президент на "канарчетата"

Ангел Палийски разкри някои от фирмите, които са помогнали за събирането на необходимата сумата от 565 хиляди лева, с която да бъде закупен дългът към КТБ. Бившият президент на Ботев (Пд)  бе един от инициаторите за среща на пловдивските бизнесмени с цел спасението на „жълто-черния“ клуб.

“Успяхме да се срещнем с 10 фирми от Пловдив. Радвам се, че успяха да откликнат на нашата молба за среща. Поводът е кампанията, която се поде за спасяване на Ботев чрез изчистването на дълга, който ние трябва да откупим за над 500 000 лв. Тази сума няма как да бъде погасена само с желанието на феновете, за което те показват изключителна активност. Към днешна дата има събрани 132 000 лв”, заяви той.

“Бизнесът показа, че е жив и съпричастен със събитията, които се случват в Пловдив. “ПИМК”, “Аспи груп”, “ВП брандс”, “Петко Ангелов”, “Атаро клима”, фирма “Хъс”, са част от фирмите, които откликнаха. Събраната сума надхвърля 100 000 лв., но точната стойност ще я съобщя вторник – сряда. Това няма да е последното такова мероприятие. През следващата седмица е възможно да направим ново”, продължи Палийски.

“Бизнесът, подкрепяйки не само спорта, но и всички мероприятия в Пловдив показва, че всички ние, пловдивчани, трябва да подкрепяме и даваме кураж на бизнеса и техните начинания. Това са хора с големи сърца, защото човек има хиляди причини да откаже, а една единствена да даде. Радвам се, че те намериха тази единствена причина, за да подпомогнат инициативата, която сме подели. Подробно сме обяснили на фирмите какво е финансовото състояние”, сподели Палийски пред “Марица”.