Палмс Бет почти отписа шансовете на България на „Пушкаш Арена“
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболистите на Младен Кръстаич гостуват на Унгария в ключов мач за ЕП 2024.

Националният отбор по футбол на България ще изиграе втория си мач от квалификациите за класиране на Евро 2024, което ще се състои в Германия.

“Лъвовете” ще гостуват на един от фаворитите в група “G” Унгария на стадион „Пушкаш Арена“ в столицата Будапеща. Двубоят стартира от 21:45 часа.

“Трикольорите” стартираха похода си към Европейското първенство с неприятна загуба от Черна гора с 0:1 на стадион “Хювефарма Арена” в Разград.

Това бе и първо поражение за България под ръководството на сръбския селекционер Младен Кръстаич.

В часовете преди сблъсъка в Будапеща стана ясно, че централният бранител Петко Христов остава извън сметките за срещата с маджарите заради травма в десния крак.

По този начин 24-годишният футболист на Специя, който е преотстъпен на Венеция, пропуска мача, а на неговото място най-вероятно ще застане Пламен Гълъбов.

“Пушкаш Арена” ще бъде изпълнена докрай и се очаква “трикольорите” да играят пред 65 000 привърженици на домакините.

Българите ще трябва да гонят поне равенство, за да не останат още в началото на битките с нищожни шансове за участие на Евро 2024.

Букмейкърът Палмс Бет онлайн дава сериозно предимство на Унгария за победа с коефициент от 1.51 срещу 8.27 за успех на родните национали. Равенството пък е оценено на 3.91.

Ето и вероятните стартови състави: 

България: Даниел Наумов, Пламен Гълъбов, Валентин Антов, Християн Петров, Виктор Попов, Илия Груев, Янис Карабельов, Филип Кръстев, Марин Петков, Радослав Кирилов, Кирил Десподов.

Унгария: Дибус, Ланг, Орбан, Салай, Бола, Калмар, Вечей, Керкез, Собослай, Шалай, Адам