Пълна промяна – УЕФА умува за Евро 2020 в една държава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Европейската централа обявява решението си до няколко седмици

Президентът на европейския клубен първенец Байерн Карл-Хайнц Румениге разкри плановете на континенталната футболна централа УЕФА да проведе шампионата на Стария континент през това лято в една държава.

Евро 2020 трябваше да се проведе миналото лято в 12 различни страни, но заради пандемията от коронавирус надпреварата беше отложена за периода 11 юни – 11 юли 2021 година.

“Президентът на УЕФА Александър Чеферин е много предпазлив с коронавируса,” коментира двукратният носител на “Златната топка” Румениге пред “Тагес Цайтунг”.

“Знам, че той обмисля дали във времето на пандемия не е по-добре европейското първенство да се проведе на територията на една държава, където по-лесно ще може да бъдат наложени единни критерии за спазване на противоепидемичните мерки.

“Не бива да се забравя, че идеята за този уникален турнир в 12 различни държави се появи, когато коронавирусът не съществуваше. Идеята за демонстрация на най-добрите националния отбори на няколко места едновременно беше подета и от Европейската комисия.

“През следващите седмици УЕФА трябва да вземе решение къде и по какъв начин ще се проведе европейското първенство. Няма да бъде никак лесно.

“Доколкото познавам Александър Чеферин, това със сигурност ще бъде най-доброто, най-правилното и най-мъдрото решение с оглед на ситуацията,” завършва 65-годишният бос на баварския колос.