Пардю: Желая Нюкасъл да продължи в ШЛ, но гледам реално
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен е важно отборът просто да остане в Европа", заяви специалистът.

Бившият мениджър на Нюкасъл Алън Пардю, който има престой и в родния ЦСКА, говори за възможностите пред “свраките” в Шампионската лига.

Той коментира и ситуацията с евентуално отпадане на “джордитата” от най-престижния европейски клубен турнир и продължаването в Лига Европа.

“Смятам, че в Нюкасъл трябва да бъдат реалисти и да оценяват правилно настоящата ситуация. Виждам как Еди постоянно говори за класиране в Шампионската лига, за продължаване напред, но за мен е важно Нюкасъл просто да остане в Европа”, каза Пардю.

“Турнирът Лига Европа ще бъде една чудесна възможност за тях европейската приказка да продължи. Ясно се вижда, че феновете следват отбора си навсякъде, така че дори и да се продължи във втората по сила надпревара на Стария континент – привържениците ще бъдат щастливи и ще следват своя любим тим на всеки един европейски стадион”, смята той.

“Разбира се, желая Нюкасъл да продължи в Шампионската лига, но се опитвам да гледам реално на нещата. Не бива да забравяме, че съставът се завръща в Европа след дълга пауза и е хубаво да се прегледат всички възможности. Така виждам аз нещата и считам, че едно евентуално продължаване в Лига Европа ще е добре дошло, а и защо не Нюкасъл да гони и трофея в този турнир”, завърши Алън Пардю