Паро: Който гостува на ЦСКА се бетонира, играем по-добре навън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Един опитен треньор си знае работата, докато младите малко се лутат. Специално в ЦСКА е много ветровито"

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов заяви в интервю пред „Факти“, че е доволен от показаната игра на „армейците“ при успеха над Рома в Лига Европа. Никодимов коментира и работата на Бруно Акрапович начело на ЦСКА.

– Г-н Никодимов, какво най-много Ви се понрави от победата на ЦСКА над Рома?
– Това, че играха организирано, бориха се цял мач. Всички играчи участваха и в двете фази на играта. Явно голямото име ги мобилизира до крайност и се раздадоха всички момчета. Доволен съм от това, което видях.

– Какво мислите за тази постройка с трима централни защитници, която използва отбора в последните мачове?
– Аз съм я използвал тази система. За нея зависи какви играчи имаш, треньорът от това определя в момента. Ако нямаш трима централни защитници не можеш да го правиш. И то става въпрос за добри играчи, защото ти можеш да намериш централни защитници, но да не са толкова добри.

– На какво отдавате това, че доста бързо Бруно Акрапович подобри значително представянето на тима?
– Един опитен треньор си знае работата, докато младите малко се лутат. Специално в ЦСКА е много ветровито. Акрапович си знае работата, изпробвал е тази система на игра, запознат е с българския футбол, защото вече 2-3 години е тук. Общо взето сигурно познаваше и играчите на ЦСКА, предполагам, че и на видеозаписи ги е гледал и бързо предприе тези промени, които направи. Донякъде успява, въпреки че все още не е това, което трябва.

– Като че ли в сравнение със Стамен Белчев се усеща и по-сериозно присъствие на тъчлинията?
– Треньорската работа не е толкова проста. Трябва много знания за тази работа. Самият ти трябва да си участвал в много такива битки, за да знаеш психиката на играчите и на противника донякъде. Разузнаване трябва да имаш, то също е много важно. Въпреки че сега е много по-лесно, защото много мачове се дават по телевизията и по всякакви начини можеш да разузнаваш. Въпросът е, че когато решаваш трябва да си твърдо убеден, че това, което правиш е правилното. А Акрапович явно е уверен в себе си. Браво за снощния мач.

– Какво очаквате от мача на ЦСКА срещу Ботев (Враца) в неделя?
– Няма какво да го коментираме, трябва да си го вземем. Лошото е, че тук вкъщи като се бетонира противникът, ние още не сме намерили разковничето. Трябва да се мисли по този въпрос. Навън по-добре играем. Видя се и с Ботев, и с Рома в Рим, и с румънците. По-лесно ни е някак си да играем навън, отколкото вътре, защото имаме бързи играчи, които са добри на контраатаки. Но все пак всичко е до обиграване на състава, до изясняване на задачите и т.н.

– За дербито с Левски с оглед разликата в класите на двата отбора и моментната форма, а те и двете в момента са в полза на ЦСКА, има ли предпоставки според Вас за някакъв голям резултат в полза на ”червените”?
– Не. Това не важи за тези два отбора. Ние, когато ни биха със 7:2, имахме 10 победи и 1 равен преди този мач. Бяхме в много по-добра форма, но явно, че подценихме противника и си платихме скъпо. Който подцени този мач, става зле.