Първи думи на Душан Керкез като треньор на Ботев (Пловдив)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„От това, което видях и анализирах имаме добри играчи, но те имат нужда от подобрение. Трябва да играем организирано, за да се справяме в бъдещите мачове“

Новият наставник на Ботев (Пловдив) – босненецът Душан Керкез бе обявен официално само часове, след като проведе първата си тренировка на клубната база „Никола Щерев – Старика“ в Коматево.

Помощници на Душан Керкез на “Колежа” ще са Александър Петрович и Рафаел Ферейра, а Илиян Илиев ще бъде треньор на вратари. Игор Белибашич и Тодор Георгиев ще бъдат фитнес треньори. Ангел Йорданов и Георги Ганев ще бъдат физиотерапевтите. Филип Филипов ще бъде мениджър на отбора.

„Знам, че сръбския и българския са близки, но за сега ще работя на английски. Обещавам, че ще се опитам да науча български. Искам да благодаря на спортния директор Артур Платек и собственик Антон Зингаревич за доверието. Запознат съм с българския футбол и знам за Ботев Пловдив“, започна той.

„Доста лесно беше да приема офертата на Ботев Пловдив, след като получих предложението. Отборът разполага със страхотна база и добър отбор. Не съм магьосник, но с много работа се надявам да стабилизираме Ботев Пловдив“, заяви босненецът.

„От това, което видях и анализирах имаме добри играчи, но те имат нужда от подобрение. Трябва да играем организирано, за да се справяме в бъдещите мачове“, коментира още Керкез.

„Първо трябва да подобрим резултати се. Имаме нужда от още самочувствие, защото играчите са изгубили доверието си в себе си. Не казвам, че играчите са лоши, но са обезверени в себе си – ще работим. Имах подобна ситуация в Кипър, ще се опитам да вдигна на първо време морала и ще се опитаме да играем по-агресивно“, увери новият наставник на “канарчетата”.