Хендерсън: Знаех, че ще си тръгна от “Анфийлд”, но не мислех, че сега
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако не играя, както всеки знае, особено наставникът, това може да бъде доста трудно за мен. Особено, когато съм в клуба и съм капитан от толкова дълго време. Англия е нещо голямо за мен."

Джордан Хендерсън говори в свеото първо интервю, след като се раздели с Ливърпул. Той говори пред “The Athletic”, за да коментира защо си тръгна от “Анфийлд”, защо е избрал да продължи кариерата си в Ал Етифак и дали наистина получава по 700 000 паунда на седмица.

“В края на миналия сезон разговарях с треньора (б.р. Юрген Клоп) за предстоящия сезон, за играчите, които искаме да привлечем и за плановете му. Заминах през лятото и имах интензивен период на тренировки, за да съм сигурен, че ще бъда във възможно най-добра форма, когато се завърна в Ливърпул”, започна националът на “трите лъва”.

“Имаше няколко неща, които предизвикаха тревога. Имам много добри отношения с Юрген. Той беше много честен с мен. Няма да навлизам в подробности за разговора, защото е личен, но ме постави в положение, в което знаех, че няма да играя толкова много. Знаех, че на моята позиция ще дойдат нови играчи”.

“Ако не играя, както всеки знае, особено наставникът, това може да бъде доста трудно за мен. Особено, когато съм в клуба и съм капитан от толкова дълго време. Англия е нещо голямо за мен. Предстои Европейско първенство. От Ал Етифак се свързаха с Ливърпул, за да видят дали е възможно да отида там. Клубът не отказа. В този момент почувствах, че моята стойност или желанието да остана, в мениджъра и клуба, може би се е променило. Знаех, че този момент ще настъпи в някакъв момент. Не мислех, че ще стане сега. И трябваше да го приема”, споделя Джордан Хендерсън.