Барса с осем юноши в състава за груповата фаза на Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двете нови попълнения на Барса - Жоао Феликс и Жоао Кансело, са в състава

Испанският гранд Барселона обяви своя състав за мачовете от груповата фаза на Шампионската лига, която стартира след две седмици. Няма как да не отбележим голямата бройка на момчета от школата на каталунците – цели осем.

Шави може да разчита на само 19 играчи от първия отбор този сезон, след като Ез Абде, Ерик Гарсия, Клеман Ленгле и Ансу Фати напуснаха преди броени дни.  Двете нови попълнения на Барса – Жоао Феликс и Жоао Кансело, са в отбора, както и големият талант Ламин Ямал. Той е един от осемте младежи, идващи от Барса Атлетик или от отбора до 19 г. Така треньорът Шави в някой от мачовете може да даде шанс на много млади футболисти.

Групата на Барса: Тер-Щеген, Кансело, Балде, Араухо, Мартинес, Гави, Торес, Педри, Левандовски, Рафиня, Пеня, Феликс, Кристенсен, Алонсо, Ромеу, Роберто, Де Йонг, Гюндоган, Кунде, Астралага, Ямал, Аларкон, Касадо, Кочен, Лопес, Кубарси, Гаридо.

Барселона стартира участието си в групите на ШЛ с домакински мач на белгийския Антверп на 19 септември от 22:00 ч. Във втория кръг от турнира тимът на Шави гостува на Порто. Барса е в група и с Шахтьор Донецк, така че каталунците не би трябвало да имат проблеми да преминат към 1/8-финалите.