Пашалич измъкна Хърватия срещу Кипър за първа победа в групата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шахматистите" отново не впечатлиха с игра, но стигнаха до важни три точки

Световният вицешампион Хърватия изненадващо изпита сериозни проблеми при домакинството си на един от аутсайдерите в група Н от квалификациите за Мондиал 2022 – Кипър и ги победи с минималното 1:0.

Срещата в Риека започна скучно и играта не предостави нищо интересно до 20-та минута. В 23-та домакините най-накрая създадоха първото си опасно положение, когато Марсело Брозович отправи силен удар от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от лявата греда на Деметрис.

Пет минути преди почивката обаче “шахматистите” стигнаха до златния си гол. Халфът на Аталанта Марио Пашалич беше най-съобразителен при спорна топка в наказателното поле на гостите и я насочи перфектно с глава без да остави шанс на вратаря.


В добавеното време на първата част и Иван Перишич се разписа, но голът му беше отменен заради засада. След почивката в 65-та минута домакините апелираха за дузпа, след като техен играч беше съборен в наказателното, но съдията не отсъди наказателен удар.


До края на срещата Хърватия успя да контролира мача и не позволи на Кипър да пробва финална офанзива за точката. Така хърватите събраха първите си точки напът за Мондиала, след като преди три дни отстъпиха на Словения с 0:1. Кипър пък остава пети с една точка от равния със Словакия.