Пазарджик готов за историческо домакинство на Купа България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За първи път финалите при мъжете и жените ще се проведат на едно и също място

Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров и кметът на Пазарджик Тодор Попов взеха участие в пресконференцията, на която официално бе представено домакинството на града на на финалите за Купа България по волейбол на 18 и 19 март.

“Пазарджик ще приеме историческо събитие – ще е домакин и на финалите при мъжете, и на финала при жените. Битките за трофеите да се проведат в един и същи ден и на едно и също място – това се случва за първи път”, заяви Гаров.

“За нас е предизвикателство и истинско удоволствие да сме домакини отново на Купа България,” коментира Попов. “Този път удоволствието е двойно, защото ще бъдем домакини и на женския финал. Благодарим за доверието на Национална волейболна лига и Българска федерация по волейбол.

“Ние сме град с традиции и хора със самочувствие от последните години и ще направим необходимото финалите на Купа България да са незабравим турнир – и като организация, и като гостоприемство, и като визия, шоу и ефекти.

“Искам да направим събитие като в страните с много развит волейбол. Това дава самочувствие и на състезателите, и на всички. Може да бъдете убедени, че турнирът в Пазарджик ще бъде на нивото, на което заслужаваме всички.”

Програма на финалите в спортна зала “Васил Левски” в Пазарджик:

18 март

17,00 часа “Добруджа” – “Монтана”

19,30 часа “Хебър” – “Нефтохимик”

19 март

17,00 часа – Финал Купа България жени

19,30 часа – Финал Купа България мъже

*Всички срещи от финалите в Пазарджик ще се излъчват директно по Diema Sport 2

**Полуфиналите за Купа България за жени “Марица” – “Берое” и “Варна ДКС” – ЦСКА ще се изиграят на 16 март