България отпадна от Световното по волейбол за младежи от Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родните национали се бориха мъжки до самия край

Волейболният отбор на България до 21 години прослави страната ни на Световното първенство, което се игра в Бахрейн. Родните национали стигнаха до полуфинала на надпреварата, където обаче отстъпиха на Италия с 1:3 гейма след 25:23, 22:25, 23:25 и 18:25.

България спечели първия гейм и поведе в резултата.Това обаче не бе никак лесна задача, тъй като и двата отбора започнаха мача много силно и концентрирано. Италианците дръпнаха в началото с 12:9, но след чудесно техническо прекъсване на треньора на родните национали – Андреа Буратини, възпитаниците му се отърсиха от моментната слабост и догониха съперника. До края на гейма двата отбора се движиха точка за точка, но в крайна сметка България стигна до геймбол, който взе от първия път и затвори гейма при 25:23.

Втория гейм също бе невероятно равностоен. В него обаче италианците взеха превес. Те дръпнаха на няколко пъти в резултата, но българите ги догониха. В края обаче силите на момчетата на Буратини не стигнаха и те загубиха гейма с 22:25.

Третия гейм отново бе спечелен от италианците, но този път с 23:25. Те отново доминираха и на няколко пъти българите трябваше да ги догонват. В крайна сметка родните национали стигнаха до 19:19, след което обаче нервите на италианците се оказаха по-здрави и те затвориха гейма, при втория си геймбол.

България не загуби кураж и се бори мъжки и в четвъртия гейм. Те обаче оставиха италианците да натрупат солидна преднина в неговото начало и това се оказа фатално. Момчетата на Буратини не успяха да догонят съперниците си и те затвориха гейма и мача при 18:25.