Митко Илиев: Няма да има фенове на Ботев и колоритът няма да е пълен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят не е доволен от решението на БФС

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев даде интервю преди предстоящото дерби на Пловдив срещу Ботев. То ще се играе утре на “Лаута” от 18:30 часа.

“Мисля, че новите футболисти са достатъчно добре запознати с дербито. Ако не са наясно, утре ще видят за какво става въпрос. Ясно е, че няма да има фенове на Ботев и колоритът няма да е пълен, за съжаление. Винаги е добре, когато направиш серия от добри резултати в дербито. В последните два мача не загубихме. От няколко години Ботев няма победа на “Лаута”, а като цяло в последните 20 години трудно печели тук. Да се надяваме, че тази серия ще продължи”, сподели Илиев.

“Естествено, че е плюс, че Ботев няма да има фенове, но след няколко месеца ние ще сме дори в по-тежка ситуация, защото там капацитетът е по-голям. За мен това решение е грешно, но мен никой не ме пита. Трябва да използваме този импулс, защото в това дерби, който е по-спокоен, има преимущество и има по-голям шанс да спечели”, добави той.

“Недопустимо е, след като цяла година си изразходвал много сили, да почиваш една седмица. Това е непрофесионално решение и е в ущърб на футболистите. В това време е много трудно физически да се издържи 90 минути, но утре не играе толкова подготовката и формата, а най-важното са волевите качества на играчите. В тима ни има достатъчно играчи с дух и мисля, че ще го покажат”, завърши Димитър Илиев.