Пеле показва “прогресивно подобрение”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кралят на футбола вече е в обикновена болнична стая

Легендарният бразилски футболист Пеле показва “прогресивно подобрение”, съобщиха от болница “Алберт Айнщайн” в Сао Пауло.

82-годишната икона на световния футбол бе хоспитализиран миналата седмица във връзка с лечението му за рак на дебелото черво.

Пеле, който също беше лекуван от респираторна инфекция, вече е настанен в обикновена болнична стая със стабилни жизнени показатели и е в съзнание.

„Пациентът продължава да показва прогресивно подобрение на общото му състояние, по-специално на респираторната инфекция“, уточняват от болничното заведение.

В понеделник Пеле демонстрира безрезервната си подкрепата към националния отбор на Бразилия в осминафиналния мач на световното първенство срещу Южна Корея (4:1), като потвърди, че ще гледа мача.

Преди мача играчите на Бразилия разпънаха банер на терена със снимка на футболния велик по време на победата му на Световната купа през 1970 г., който гласеше просто: “Пеле!”

Бившият нападател изведе страната си до три световни титли – през 1958, 1962 и 1970 година – постижение, което никой друг играч не е постигал.