Пет клуба влизат в битка за подписа на Килиан Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Времето на французина на “Парк де Пренс изтече

Пет клуба със завидни финансови възможности се интересуват от привличането на нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе. Както вече стана ясно той бе изключен от състава на парижани за предсезонната подготовка и ръководството не желае той вече да носи фланелката на тима. Поради тази причина Манчестър Юнайтед, Челси, Тотнъм, Ал-Хилал и Реал Мадрид следят ситуацията с французина, твърди испанското издание “Marca”.

Трансфер в Манчестър Юнайтед и Тотнъм изглежда почти невъзможен обаче въпреки данните на престижната испанска медия. И двата тима имат различни планове за лятото, които не включват огромни харчове, каквито ще бъдат необходими, за да бъде взет Мбапе.

Възможността нападателят да отиде в Челси също е малка, но “сините от Лондон” имат по-големи шансове от другите два английски гранда. Причината за това са възможностите на техния собственик Тод Боули. Той обаче също не може да си позволи да плати голяма сума, тъй като в противен случай финансовият феърплей ще бъде нарушен.

Така пред Мбапе остават две опции. Първата, която той би желал най-много е трансфер в Реал Мадрид. “Белият балет” обаче в момента прави реконструкция на стадиона си, която изисква огромни инвестиции. Точно поради тази причина президентът на клуба Флорентино Перес предпочита да вземе Мбапе следващото лято, когато той ще бъде свободен агент.

Втората опция пред Мбапе е трансфер в Ал-Хилал. Тимът от Саудитска Арабия няма финансови проблеми за разлика от останалите тимове, но не може да предложи среда с достатъчно висока за Мбапе конкуренция.

Всички тези фактори правят решението на Мбапе невероятно трудно. Той обаче трябва да вземе такова и се очаква това да се случи през месец август.