Петима наши на тепиха в Белград, тежък жребий за Стас и Димитров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мнацаканян срещу неопитен швейцарец, при най-леките Петров дебютира срещу третия от световното, а съперник на Дермански е словак

Петима български борци ще излязат на тепиха в първия ден на очаквания с огромен интерес турнир за Световната купа в Белград.

Надпреварата с награден фонд от 300 хиляди швейцарски франка започва със схватките в пет категории в класическия стил. В 12.00 часа стартират квалификациите, а за 19.00 часа са насрочени полуфиналите.

Безспорно най-тежък жребий имаха Константин Стас и Йоан Димитров, които още в първите си срещи ще се изправят не срещу други, а срещу олимпийски шампиони.

В категория до 67 килограма Стас ще има за съперник звездата на Сърбия Давор Щефанек. Любопитно е да се отбележи, че двамата трябваше да се срещнат в края на октомври, когато предвожданият от Стоян Добрев национален тим на западната ни съседка беше на подготвителен лагер в Тетевен. В последния момент преди двустранната среща между двата отбора обаче Щефанек се отказа заради заболяване.

Петима наши на тепиха в Белград, тежък жребий за Стас и Димитров 1

При 87-килограмовите пък Димитров излиза срещу Давит Чакветадзе (Русия), който също стъпи на олимпийския връх в Рио през 2016 година.

При най-леките – в категория до 55 кг българските надежди са свързани с дебютанта Недялко Петров, който ще се качи на тепиха срещу третия от европейското първенство през миналата година Артьом Делеану (Молдова).

С особен интерес се очаква старта на надпреварата в категория до 72 кг, в която е възстановеният след претърпяна тежка контузия на лакътя Айк Мнацаканян – бронзовият медалист от световното първенство в Нур-Султан (Казахстан) миналата година. В първата си среща той има за съперник младия швейцарец Андреас Ветич.

В категория до 77 килограма българският представител Росиан Дермански тръгва със схватка срещу Ноел Хорварт (Словакия).