Петра Квитова: "Шансът да играя на US Open e минимален" 1
0 0

Чешката тенисистка Петра Квитова обяви, че по всяка вероятност няма да участва на Откритото първенство на САЩ тази година.

Двукратната шампионка на Уимбълдън сподели, че много от играчите в тура също ще откажат да се включат в турнира ако Ню Йорк не отбележи значителен напредък в овладяването на пандемията от Covid-19.

Началото на US Open е насрочено за 31 август, но броят на заразените в САЩ продължава да расте и все още не е ясно какви точно ще бъдат противоепидемичните мерки, с които играчите ще трябва да се съобразяват.

„Бих могла да посоча имената на няколко играчи, които със сигурност няма да отидат в Ню Йорк, ако ситуацията не се проемни,” коментира Квитова. “Все още има твърде много важни неща, които са неясни – каква ще бъде организацията, какви ще са мерките, по колко души ще можем да вземем със себе си.

30-годишната Квитова изрази резервите си и относно липсата на зрители по трибуните.

„Честно казано, много ми е трудно да си представя турнир от Големия шлем без фенове,” откровено сподели тя.

“Но все пак бих могла да го приема. Ако всичко останало е наред бих отишла, за да играя, но ми трябва още много информация, за да взема решение. Към момента е по-голям шансът да не участвам. Ако ме попитат днес, отговорът ми ще бъде „Не“.

В момента Петра Квитова участва на демонстративен турнир в Берлин, на който вече успя да стигне до финала. В него съперник на чехкинята ще бъде украинката Елина Свитолина, заемаща пето място в световната ранглиста.