Петра Квитова: “Шансът да играя на US Open e минимален”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Чешката тенисистка Петра Квитова обяви, че по всяка вероятност няма да участва на Откритото първенство на САЩ тази година.

Двукратната шампионка на Уимбълдън сподели, че много от играчите в тура също ще откажат да се включат в турнира ако Ню Йорк не отбележи значителен напредък в овладяването на пандемията от Covid-19.

Началото на US Open е насрочено за 31 август, но броят на заразените в САЩ продължава да расте и все още не е ясно какви точно ще бъдат противоепидемичните мерки, с които играчите ще трябва да се съобразяват.

„Бих могла да посоча имената на няколко играчи, които със сигурност няма да отидат в Ню Йорк, ако ситуацията не се проемни,” коментира Квитова. “Все още има твърде много важни неща, които са неясни – каква ще бъде организацията, какви ще са мерките, по колко души ще можем да вземем със себе си.

30-годишната Квитова изрази резервите си и относно липсата на зрители по трибуните.

„Честно казано, много ми е трудно да си представя турнир от Големия шлем без фенове,” откровено сподели тя.

“Но все пак бих могла да го приема. Ако всичко останало е наред бих отишла, за да играя, но ми трябва още много информация, за да взема решение. Към момента е по-голям шансът да не участвам. Ако ме попитат днес, отговорът ми ще бъде „Не“.

В момента Петра Квитова участва на демонстративен турнир в Берлин, на който вече успя да стигне до финала. В него съперник на чехкинята ще бъде украинката Елина Свитолина, заемаща пето място в световната ранглиста.