google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Емоциите след успеха са много големи, развълнувана и в еуфория съм"

Българската боксьорка Станимира Петрова бе много развънувана след спечелването на квота за Олимпийските игри в Токио тази година. Родната състезателка спечели с 4:1 съдийски гласа срещата с Карис Артингстол (Великобритания) в четвъртфиналите на европейската квалификация по бокс в Париж .”Емоциите след успеха са много големи, развълнувана и в еуфория съм. Чувствам се наистина много щастлива, защото за мен това класиране на олимпийските игри е от огромно значение”, сподели Петрова след достигането до полуфиналите.

“На последното европейско първенство имах загуба от тази противничка и бе важно да победя и себе си. Това си беше като двоен реванш, който взех от нея. Мислите вече се насочват към Токио, където амбициите ще са високи. За мен това е втора олимпиада след Рио, където не успях, но надявам се, че този път ще се кача на стълбичката. Затова тренирам. Тази категория е по-подходяща за мен, за разлика от Рио и вярвам, че нещата ще се получат”, допълва българката, която боксира в категория до 51 килограма през 2016-а и отпадна на 1/8-финалите.

“Ще трябва да събера емоциите, защото утре ме чака полуфинал. Състезанието продължава. Важно е да победя всички. Предстои ми среща с ирландката Уолш, с която играхме на Европейските игри през 2019-а, където я победих. Така че сега искам да затвърдя този успех”, каза още звездата ни при дамите.