Петзвезден ЦСКА разгроми Ботев (Ихтиман) при дебюта на Акрапович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" се класираха с лекота за осминафиналите след 5:0 на "Българска армия"

ЦСКА спечели с категоричното 5:0 мача си срещу Ботев (Ихтиман) в 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят на “Българска армия” бе и дебют за новия наставник на “армейците” – Бруно Акрапович. ЦСКА имаше пълен контрол върху мача и с лекота се класира за следващата фаза на надпреварата след попадения на Али Соу(34), Синклер (55, 70), Белтраме (64) и Ахмедов (76)

ЦСКА превъзхождаше своя съперник по всички показатели, като първите 45 минути на двубоя се изиграха почти изцяло в половината на символичните домакини, но „армейците“ успяха да вкарат само едно попадение преди почивката.

Първият сериозен пропуск на „червените“ дойде в 3-ата минута, когато след центриране от корнер отбраната на Ботев не успя да изчисти, топката попадна в Матей, който от 3-4 метра стреля право във вратаря и спечели само корнер.

В 12-ата Юрич отправи диагонален удар по земя, топката се отби в десния страничен стълб исе върна към Митко Митков, който от чиста позиция пресили и прати над вратата.

Нов шанс за Юрич имаше в 30-ата, когато след дълго подаване овладя добре на гърди, но точно когато нанесе удар, бранител подложи крак и отклони в корнер.

Логичното се случи в 34-ата минута, когато Митков пусна към Али Соу, гамбиецът пое с гръб към вратата, бързо се обърна и стреля точно в левия ъгъл за 1:0.

„Червените“ удвоиха преднината си десет минути след началото на втората част. Томи Юрич центрира отляво, а на далечната греда Синклер прати в мрежата.

В 64-ата резервата Стефано Белтраме изпълни отлично фаул и оформи класиката на “Българска армия”.

Синклер реализира още веднъж в 70-ата, а Ахмед Ахмедов оформи разгрома в 78-ата минута.