Пирин би Марек, но загуби Бенгюзов за началото на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Венцислав Бенгюзов ще отсъства за първите срещи на Пирин от efbet Лига

Пирин Благоевград победи при последната си проверка преди старта на кампанията в родната efbet Лига. “Орлетата” биха с 3:1 срещу регионалните съперници и новаци във Втора лига – Марек на стадион “Христо Ботев”. За Пирин дебютира Христо Попадийн, който бе привлечен и представен по-рано през деня.

Дупничани изненадващо удариха първи, но Тютюков заби две попадения, за да осъществи пълен обрат за благоевградчани. В края на срещата футболист на Марек си вкара автогол. Пирин посреща Берое в старта на първенството, а мачът е в петък, 14 юли от 18:45 часа.

От клуба след срещата обявиха, че един от лидерите на Пирин Венцислав Бенгюзов е с контузия, която ще го извади от състава за първите мачове от новия сезон. Ето какво написаха още от Пирин:
 “Сърцето” в халфовата ни линия е със сериозно разкъсваме на заден бедрен мускул. Това стана ясно след ЯМР, направен днес. Бенгюзов се контузи в контролата с Арда преди дни. 
Пирин е с теб, Венци! Знаем, че ще се върнеш още по-силен, защото ти си истински боец със “зелено” сърце! Бързо възстановяване!”