Пирин срази Септември Симитли, дръпна с 5 точки на Локо София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Благоевград се утвърди на върха във Втора лига след рутинен успех у дома

Отборът на Пирин Благоевград надви Септември Симитли с 2:0 на собствен терен в двубой от кръг номер 20 на Втора лига. Попаденията за ‘орлетата’ реализираха Спас Георгиев и Александър Дюлгеро, като и в двата случая голът бе вкаран след изпълнение на корнер. По този начин Пирин записа трета поредна победа след подновяването на първенството и вече има пет точки повече от втория Локо София, който е с мач по-малко.

Тимът на Уорън Фийни започна по-активно двубоя и имаше шанс да откие резултата в 13-ата минута, но Преслав Йорданов се размина с топката и не успя да засече. В 23-ата минута удар на Станислав Манолев пък срещна напречната греад.

В края на първото полувреме Пирин откри резултата. Антон Карачанаков центрира от корнер и Спас Георгиев с удар от воле се разписа за 1:0.

В 60-ата минута “орлетата” удвоиха аванса си. Този път Конър Хендерсън центрира от ъглов удар и Александър Дюлгеров бе на точното място, за да отправи удар с глава и топката влетя в мрежата за 2:0.

След попадението тимът на Уорън Фийни намали оборотите. До края на мача нямаше много положения за гол и резултатът се запази, като по този начин Пирин записа трети пореден успех с резултат 2:0 и е все по-близо до завръщане в елита на българския футбол.