google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлетата" са на върха във втория ни ешелон

Отборът на Пирин Благоевград записа успех с 2:0 срещу Хебър на стадион “Христо Ботев” в Благоевград в първия двубой от пролетния полусезон във Втора лига. Попаденията за ‘орлетата’ реализираха Станислав Манолев и Орлин Старокин. След този успех Пирин е лидер в класирането с 38 точки, като има три пункта аванс пред втория Локомотив София, който е с мач по-малко.

Двубоят бе равностоен през първото полувреме, а малко след половин час игра домакините останаха с 10 души, след като Николай Бодуров получи червен картон. Бившият национал на България умишлено удари съперник, а след това предизвика и меле. Бранителят започна да плюе по футболистите на съперника и направи опит да изрита без топка вратаря Александър Любенов.

Хебър не успя да се възползва от предимството си с човек повече на терена, а техният съперник Пирин поведе в резултата в края на първото полувреме. Нападателят на домакините Преслав Йорданов засече центриране от корнер, но Любенов успя да избие, топката обаче попадна в Станислав Манолев, който от близка дистанция вкара за 1:0.

През втoрата част на двубоя Хебър така и не успя да стигне до сериозни положения за гол. В 84-тата минута пък Пирин вкара второ попадение чрез Орлин Старокин. Бившият бранител на Левски излезе очи в очи с вратаря на гостите от Пазарджик и се разписа за крайното 2:0.