Пиронкова: "Изненадана съм, мислех, че ще съм доста по-нервна" 1
1 0

Направилата триумфално завръщане на корта след тригодишно прекъсване Цвети Приронкова разкри, че е останала изненадана от убедителната победа над рускинята Людмила Самсонова с 6-2 6-2 в първия кръг на US Open.

Пловдивчанката, която другата седмица навършва 33 години, не беше играла официален мач от Wimbledon през 2017 година насам и не скри, че е очаквала да бъде доста по-нервна в първия си двубой след продължителната пауза.

Пиронкова: "Изненадана съм, мислех, че ще съм доста по-нервна" 2

“Ако трябва да съм честна не очаквах победата, но съм щастлива, че успях да я постигна,” коментира Пиронкова. “Доста съм изненадана, тъй като смятах, че ще съм доста по-нервна.

“Въпреки това бях спокойна през цялото време. Това е голям успех за мен. В първия ми мач от три години бях доста солидна. Щастлива съм от начина, по който играх.”

Българската призна, че е решила да се завърне на корта след промяната в правилата на WTA, които ѝ позволяват да използва ранкинга си от момента преди да спре да играе.

“Промяната в правилата на WTA е причината да реша да се завърна на корта,” откровена е тя. “Това е голяма възможност. Мога да играя 12 турнира с ранкинга, който имах преди да спра да играя.

“Две от тези надпревари са от Големия шлем. Първоначално не бях сигурна дали ще се завърна, но в един момент Тура започна да ми липсва. Не исках да пропусна шанса си да използвам “специалния” си ранкинг, тъй като осъзнах, че това е много голяма възможност за мен.

“Също така не бях сигурна дали да се завърна, тъй като в един момент от кариерата ми бях доста изморена. Играх повече от 15 години без почивка и имах доста контузии, които ме извадиха от игра за дълго време.

“Тогава просто исках да използвам свободното си време и да се насладя на това да бъда бременна и да родя своя син. Това бе страхотно изживяване. Трябва да си призная, че ми бе много приятно да бъде майка и по цял ден да се занимавам със сина ми. Може би ми стана прекалено комфортно. Затова и си казах, че е време да изляза от зоната си на комфорт.”

Днес Пиронкова ще срещне испанката Габрине Мугуруса в двубой от втория кръг на надпреварата в Ню Йорк.  Мачът е първи на корт 17 и по програма трябва да започне в 18.00 часа българско време.