Пиронкова със страхотна вест: Планира участие на Australian Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Цвети обмисля да участва на първия турнир от Големия шлем за 20201 г.

Цветана Пиронкова обяви, че планира да участва на Откритото първенство на Австралия по тенис в началото на 2021 година. Най-добрата българска тенисистка към момента сподели, че все още не е наясно с програмата си за новия сезон. Пловдивчанката получи награда спортист номер 1 на месец септември, след като направи страхотно представян на US Open като достигна до 1/4-финалите при завръщането си на корта след тригодишна пауза.

“Много съм благодарна на всички за оказаната чест. Аз просто правя това, която обичам и за мен е най-важното. Нямам конкретни планове за новия сезон, тъй като аз момента няма официален календар на WТА. Затова не знам кое ще бъде следващото ми състезание. Имам планове да играя на Откритото първенство на Австралия, но трябва да се запозная с условията заради коронавируса, защото се очаква да има двуседмична карантина”, каза Пиронкова.

“Нивото в женския тенис отново е толкова високо, а и има нови имена, които не познавам. Лично аз се чувствах доста уверена при завръщането си, но не смеех да правя прогнози. След първите си два мача на Откритото първенство на САЩ придобих дори по-голяма увереност. Аз направих много добра подготовка и заедно с 15-годишния опит, който имам, това даде резултат”, сподели Цвети.

“Засега се наслаждавам, че отново съм на корта и не си поставям времеви рамки. Възможно е да играя още 10 години, може да играя още два месеца. Аз живея за момента и това е най-важното”, сподели Пиронкова.

Цвети коментира евентуалното си участието за тима на България за “Фед Къп”. Пловдивчанката заяви, че все още не може да се каже дали турнирът изобщо ще се състои, поради което тя не знае дали ще играе за националния тим.

В заключение Пиронкова коментира и тенис турнира Sofia Open:

“Навярно ще гледам някои срещи през уикенда, но през седмицата не мога, защото тренирам. Това е едно невероятно тенис събитие, както и голяма възможност за българите, които вземат участие в турнира”, заяви Пиронкова.