Питър Фюри: Кубрат има сили да се върне отново като претендент
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да се гор­деете, че имате такъв бок­сьор", заяви треньорът, който изведе Тайсън Фюри до световната титла

Един от най-големите треньори в света на бокса Питър Фюри, който през 2015 година изведе своя племенник Тайсън Фюри до световната титла след успех над Владимир Кличко, заяви пред „Тема Спорт“, че наистина е вярвал в успеха на Кубрат Пулев над Антъни Джошуа на 12 декември. Специалистът е категоричен, че Кобрата е направил добър мач и е имал своите шансове за успех в Лондон.

“Смятам, че Кубрат напра­ви добър мач. Наистина вяр­вах, че той може да бие Антъ­ни Джошуа. Честно казано, демон­стрира невероятна воля след онзи много тежък трети рунд. После имаше своите шансове да спечели, но вижте, това все пак е тежка катего­рия. Не очаквах да се изправи след втория нокдаун, но той го направи и беше близо да обърне развоя на мача. Джо­шуа обаче наистина е от най-висока класа, неслучайно е шампион. Ако трябва да съм честен, Джошуа се представи по-добре в конкретния мач. Но Кубрат има сили и възможно­сти да се върне отново като претендент и в друг ден, при други обстоятелства, да спе­чели. Вижте – трябва да се гор­деете, че имате такъв бок­сьор. Той е класен и е част от Топ 10 на света, това е сигур­но.“

„Нямаме търпение Хюи Фюри отново да се върне на ринга и да продължи изкачването си в ранглистата. Колкото до ре­ванш между него и Пулев, не сме говорили изобщо по тази тема. Никой не е обсъждал по­добен с нас, но ако от лагера на Кубрат искат, то ние ще сме готови. Хюи е готов да се бие с всеки един, няма значе­ние. Можем да приемем ре­ванш и в България, може да го направим и в Англия, това не е толкова важно. Аз искам Хюи да боксира с най-добрите, а Пулев е от тях. Всичко зависи и от желанието на Кубрат да се върне обратно. Ако той има такова, то ние сме насре­ща”, добавя Питър Фюри.