Пловдив посреща борци от четири континента
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нашите отбори вече се подготвят в Самоков, Тетевен и Благоевград

Другата седмица пловдивската зала “Сила” ще се превърне в арена на разгорещени схватки между борци от четири континента.

Българската федерация по борба обяви, че заявки за участие в тазгодишното издание на турнира “Дан Колов – Никола Петров” вече са постъпили от състезатели от 20 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка.

Надпреварата в двата стила ще се проведе между 7 и 11 април, като у нас ще пристигат борци от Русия, Сърбия, Украйна, Грузия, Казахстан, Иран, Латвия, Венецуела, Аржентина, Хондурас, Колумбия, Швеция, Мексико, Канада, Македония, Чили, Бразилия, Еквадор, Румъния и Македония.

Българският национален тим в класическия стил вече е в Самоков, където ще проведе съвместен подготвителен лагер с представителната формация на Сърбия. Свободняците пък тренират в Тетевен. Там е също част от женския ни отбор, а няколко от момичетата се подготвят в Благоевград.

Родната федерация съобщи, че някои от отборите, които ще участват на турнира “Дан Колов – Никола Петров”, ще останат на лагер за световната олимпийска квалификация в София през май.

Именно надпреварата в „Арена Армеец“ от 6 до 9 май е последната възможност за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио за борците от Стария континент.

Регламентът е същият както в наскоро провелата се в Будапеща олимпийска квалификация, като само финалистите във всяка категория ще спечелят визи за Игрите в азиатската столица, като те не са поименни.

С днешна дата България има 5 квоти, спечелени от Тайбе Юсеин (категория до 62 кг), Миглена Селишка ( до 50 кг), Евелина Николова (до 57кг) – при дамите, Георги Вангелов (до 57 кг) в свободния стил и Кирил Милов (до 97 кг) – в класическия.