Победа за Вики Томова, среща мексиканка във втория кръг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Първата ракета на България при дамите Вики Томова се класира за втория кръг на квалификациите на „Ролан Гарос“ след двусетов успех в двубоя с унгарката Лука Рени Яни – 7:5, 6:4.

Това бе втора победа за 25-годишната ни тенисистка на Откритото първенство на Франция. През 2018 година тя надигра и Даниела Сегел с 6:1, 6:3.

Днешният успех гарантира на Томова осем точки за световната ранглиста, в която тя заема 133-а позиция, както и 16 хиляди евро от наградния фонд.

Поставената под №12 в схемата на квалификациите софиянка започна мача с пробив, който веднага затвърди за 2:0. Яни обаче успя отвърна на предизвикателство и бързо изравни – 2:2.

Томова мигновено направи нов брейк. В седмия гейм тя имаше две възможности за нов пробив, но не успя, а в следващата игра унгарката изравни за 4:4. Вики поведе с трети пробив и след това сервираше за спечелване на частта, но допусна рибрейк на 15.

Последна нов пробив на българката, която отново сервираше за сета. Този път успя. Томова стигна до сетбол и го реализира след топка в аут на съперничката.

Томова започна и втората част с пробив, който пак беше върнат за 2:2. Тя постигна нов брейк и при 5:4 подаваше за място във втория кръг  Томова поведе с 40:15 и ликува при втория мачбол, когато форхендът на съперничката отлетя в аут.

Българката записа 15 печеливши удари при 20 непредизвикани грешки. Тя вкара 84 процента първи сервис и спечели точно 50 процента от точките при разиграването му.

Следващата съперничка на Томова е мексиканката Рената Сарасуа, която е 178-а в класацията. Другата българка, класирала се за втория кръг на квалификациите – Ели Костова, ще играе срещу румънката Моника Никулеску.