google новини лого Последвай ни
Добави коментар

От този свят си отиде легендарният сръбски треньор Радомир Антич, който почина на 71-годишна възраст, съобщи официалният сайт на Атлетико Мадрид. Именно начело на “дюшекчиите” сръбският специалист постига най-големите си успехи.

 

Радомир Антич бе начело на Атлетико Мадрид през втората половина на 90-те, като изведе отбора до титла и купа на Испания с Любослав Пенев в състава си.

Антич води и каталунският гранд Барселона за няколко месеца през 2003-а. Освен това е бил начело и на другия колос в Испания – Реал Мадрид, както и на Реал Сарагоса с Наско Сираков в състава, Реал Овиедо с Георги Йорданов-Ламята и Селта.

Като национален селекционер на Сърбия, Радомир Антич класира “плавите” на Мондиал 2010.

Като футболист Антич стартира кариерата си в Слобода Ужице и след един сезон е привлечен в Партизан Белград, където преминава по-голямата част от състезателната му кариера. През 1976 г. е привлечен от Фенербахче, а 2 години по-късно осъществява трансфер в Реал Сарагоса. През 1980 г. Антич подписва с английския втородивизионен Лутън и още в първия сезон печели промоция за елита, където се подвизава 3 сезона.