Полски съдия пристигна пиян в Атина, за да ръководи мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Павел Рачковски трябваше да ръководи АЕК (Атина) и Арис (Солун), но се е почерпил солидно в самолета

Полският съдия Павел Рачковски, който бе получил наряд за мача от гръцката Суперлига между АЕК (Атина) и Арис (Солун), е пристигнал на международното летище в Атина във видимо нетрезво състояние и футболните шефове бяха принудени да го отстранят от назначението и да потърсят спешно местен арбитър, който да поеме мача.

Оказа се, че Рачковски се е почерпил солидно в самолета от Варшава до Атина и е бил в завидно неадекватно състояние. Във всички важни и оспорвани мачове в гръцкото първенство, които имат решаващо значение за титлата, се поверяват на чуждестранни арбитри. Часове преди началния съдийски сигнал обаче 39-годишният арбитър от Първа категория на УЕФА излязъл от самолета развеселен и лъкатушещ по пътеката.

При така създалата се ситуация шефът на гръцкото съдийство Марк Клатенбърг трябваше спешно да намери подходящ човек и това се оказа Аристотелис Диамантопулос, който изкара мача и той завърши 3:1 за АЕК. Леви Гарсия откри резултата за домакините, а швейцарското крило Стивън Цубер с попадения в 90-ата и в 95-ата минута узакони успеха.

След 30 кръга АЕК и Панатинайкос си поделят 1-ото място в Гърция с по 69 точки, следват Олимпиакос с 63 и ПАОК с 60.